Ardeşen’de Örtü Yangını Korkuttu.

Ardeşen 25.04.2024 - 20:20, Güncelleme: 25.04.2024 - 20:20 1502 kez okundu.
 

Ardeşen’de Örtü Yangını Korkuttu.

İtfaiyeden Yerinde ve Zamanında Müdahale
Ardeşen Kavaklıdere Mahallesi kırsalında çıkan örtü yangını korkuttu. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri rüzgârın da etkisiyle yayılan alevleri, yerinde ve zamanında yaptığı müdahaleyle kontrol altına alarak yangının büyümesine engel oldu. İklim değişikliğinin arazi kullanımında yaşanan değişiklikler ve yönetim hataları ile birleşen etkileri, yangınların sıklık ve büyüklüğünü arttırıyor. Yalnızca yangın söndürme stratejisine odaklanmak yeterli değil. Yangın riskini azaltmak, bunun için de yangınlara yol açan nedenleri araştırıp önlem almak gerekiyor. Hızlı müdahale, güçlü altyapı ve uzman ekipler de yangınla mücadelenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bireylere düşense orman alanlarında çöp bırakmamak, ateş yakmamak, ormanların yakınından geçerken sigara izmaritlerini dışarı atmamak, anız yakmaya son vermek gerek.   Haber: Salih NAVDAR  
İtfaiyeden Yerinde ve Zamanında Müdahale

Ardeşen Kavaklıdere Mahallesi kırsalında çıkan örtü yangını korkuttu. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri rüzgârın da etkisiyle yayılan alevleri, yerinde ve zamanında yaptığı müdahaleyle kontrol altına alarak yangının büyümesine engel oldu.


İklim değişikliğinin arazi kullanımında yaşanan değişiklikler ve yönetim hataları ile birleşen etkileri, yangınların sıklık ve büyüklüğünü arttırıyor. Yalnızca yangın söndürme stratejisine odaklanmak yeterli değil. Yangın riskini azaltmak, bunun için de yangınlara yol açan nedenleri araştırıp önlem almak gerekiyor. Hızlı müdahale, güçlü altyapı ve uzman ekipler de yangınla mücadelenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bireylere düşense orman alanlarında çöp bırakmamak, ateş yakmamak, ormanların yakınından geçerken sigara izmaritlerini dışarı atmamak, anız yakmaya son vermek gerek.

 

Haber: Salih NAVDAR

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ardeseninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.