Ardeşen’de 7000 Fide Dağıtılacak

Ardeşen 26.04.2024 - 00:59, Güncelleme: 26.04.2024 - 01:27 1535 kez okundu.
 

Ardeşen’de 7000 Fide Dağıtılacak

Ardeşen’de 7000 Fide Dağıtılacak
Ardeşen Ziraat Odası Başkanlığı İlçe geneline 7 bin Armut fidesi dağıtacağını duyurdu. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKAP, Rize İl Tarım Müdürlüğü ve Ardeşen Ziraat Odasının ortak yürüttüğü proje kapsamında Doğu Karadeniz bölgesine özgü meyve çeşitlerinin arttırılması, nesillerinin ve yerel tatların devamlılığının sağlanması amaçlanan proje kapsamında 7 bin meyve fidesi dağıtımı yapılacak. Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Rize tarım İli bizim tarım ürünü Çay’dır. Çay bölgeye geldiğinde biz yaşlanan meyve ağacını kestik ancak yenilemedik. Bizlerde DOKAP ile birlikte her köye 100 adet meyve fidesi dağıtacağız. Bizim bölgede 90 adet Ardeşen’de de 36 adet armut fidemizi bünyemizde kazandırmıştık, şimdide meyve çeşitlerimizin aşılarını yapmaktayız 29 Nisan 2024 Pazartesi tarihinde de Ziraat odamızın uygulama alanı olan Fırtına Mahallesi Gazali Caddesinde (sanayi sitemizin hemen üst tarafında) fidanlığımızda yapacağımız açılış ve fide dağıtım programımıza siz Ardeşeninsesi Gazetesi olarak tüm halkımızı davet ediyorum. Şeklinde konuştu. Haber: Salih NAVDAR
Ardeşen’de 7000 Fide Dağıtılacak

Ardeşen Ziraat Odası Başkanlığı İlçe geneline 7 bin Armut fidesi dağıtacağını duyurdu.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı DOKAP, Rize İl Tarım Müdürlüğü ve Ardeşen Ziraat Odasının ortak yürüttüğü proje kapsamında Doğu Karadeniz bölgesine özgü meyve çeşitlerinin arttırılması, nesillerinin ve yerel tatların devamlılığının sağlanması amaçlanan proje kapsamında 7 bin meyve fidesi dağıtımı yapılacak.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Rize tarım İli bizim tarım ürünü Çay’dır. Çay bölgeye geldiğinde biz yaşlanan meyve ağacını kestik ancak yenilemedik. Bizlerde DOKAP ile birlikte her köye 100 adet meyve fidesi dağıtacağız.

Bizim bölgede 90 adet Ardeşen’de de 36 adet armut fidemizi bünyemizde kazandırmıştık, şimdide meyve çeşitlerimizin aşılarını yapmaktayız 29 Nisan 2024 Pazartesi tarihinde de Ziraat odamızın uygulama alanı olan Fırtına Mahallesi Gazali Caddesinde (sanayi sitemizin hemen üst tarafında) fidanlığımızda yapacağımız açılış ve fide dağıtım programımıza siz Ardeşeninsesi Gazetesi olarak tüm halkımızı davet ediyorum. Şeklinde konuştu.

Haber: Salih NAVDAR

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ardeseninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.