Japon Yeni çarptı

Japon Yeni ve İsviçre frangı ile kredi alıp, mağdur olan dövizzedeler Taksim'de eylem yaptı.

27 Şubat 2012 Pazartesi 15:43
Japon Yeni çarptı
 Beyoğlu'nda aralarında türkücü Kahtalı Mıçı'nın da bulunduğu kendilerini dövizzede olarak adlandıran bir grup, bankalardan konut alımı için TL yerine, döviz kredileri almaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek eylemde bulundular. Eyleme katılanlardan bazıları döviz kredisiyle konut alımının, TL'ye göre daha avantajlı olduğuna kendilerinin inandırıldığını, gelinen noktada ise mağdur duruma düştüklerini söylediler.

JAPONLAR BİLE HALİMİZE AĞLIYOR

Galatasaray Lisesi önünde saat 13.00 sıralarında bir araya gelen 20 kişilik grup, "Dert bizde deva Başbakan'da", "Kriz teğet geçti bizleri ezdi geçti", "Bıçak kemiğe dayandı", "Japonlar bile halimize ağlıyor" şeklinde dövizler açtılar. Türkücü Kahtalı Mıçı ve eşi Hülya Aslan'ın da aralarında bulunduğu grup adına basın açıklamasını Ali Çankaya okudu.



250 BİN DÖVİZ ZEDEYİZ
Cumhurbaşkanı, TBMM, Başbakan ve tüm siyasi parti liderlerine seslendiklerini belirten Ali Çankaya, "Biz sayıları 250 bin kişiyi bulan dövizzedeleriz. Bu sayıların ailelere yansıyan etkilenme sayısı 1 milyondur. En temel ihtiyacımız olan 'Barınma' ihtiyacımızın temini için bankalardan TL yerine, dövizle kredi kullanarak konut aldık. Ancak gerek ülkemizde gerekse dünyada baş gösteren büyük ekonomik kriz nedeniyle 1.000 TL ile başlayan kredi ödemesi ne yazık ki şu an 1.800 Tl olmuş, yüzde 30 fark etmiştir. Bu büyük bir falakettir. Felaket illa evimizin yanması, sel, deprem olması demek değildir. Felaket karşısında yuvalarımız yıkılmakta, boşanmalar olmakta, psikolojik sarsıntı geçirmekteyiz. Millet olarak bu konuya müdahil olmanızı istiyoruz." dedi.

BİZİ UNUTMUŞ OLAMAZSINIZ
En makul çözümün bankaların her bir mağdura dövizle kredi kullandıkları tarihin taban alınarak TL"ye geçmesi olduğunu ifade eden Çankaya, "Anayasa'nın hükmü açıktır 'Devlet tüketiciyi korur' o halde sayın Cumhurbaşkanı'ndan himmet bekliyoruz. Sayın Başbakanımız'dan sorunun çözümünü bekliyor ve tam olarak güveniyoruz. Ülke kaybetmemiştir. Ancak bizler öyle değiliz. Bizi unutmuş olamazsınız" dedi.

KAHTALI MIÇI DA EYLEMDE
Basın açıklamasının ardından konuşan türkücü Kahtalı Mıçı'nın 35 yıllık eşi Hülya Aslan, konut kredisi için kullandıkları 110 bin TL'lik Yen kredisinin taksitlerinin faizle 180 bin TL'ye ulaştığını ve mağdur olduklarını söyledi.

    Yorumlar

banner160
Arşiv