Çerkezköy Barınağı'nda akıl almaz vahşet !

Çerkezköy Barınağı'nda kısırlaştırma ameliyatına giren köpekler bir bir ölüyor !

27 Şubat 2012 Pazartesi 15:43
Çerkezköy Barınağı'nda akıl almaz vahşet !
 Daha önce de kötü koşullarıyla gündeme gelen Çerkezköy barınağından bu kez farklı bir gerçek ortaya çıktı. Kısırlaştırma işlemi için gelen veterinerlerin bir gün içinde çok sayıda köpeği ameliyat ettikleri, bu sebeple özensiz ve hızlı davranarak köpeklerin ölümlerine sebep oldukları iddia edildi.

Barınağa giden hayvanseverler, ameliyatlardan önce sağlıklı olarak gördükleri köpeklerin, ameliyatlardan sonra ya sağlıksız ya da ölmüş olduklarını gördüklerini söylediler. Üstelik ölmüş olan köpeklerin günlerce orada kaldığını ve barınakta hastalık yaydığını da belirttiler. Bunun üzerine harekete geçen gönüllüler, hasta köpekleri başka veterinerlere götürerek, yapılan ilk ameliyatlarla ilgili raporlar aldılar.

Bu raporlara göre, köpeklerin ameliyat sırasında içlerinde parça kalması, iltihaplanmalar, yanlış dikişler sebebiyle hastalandığı ve birçoğunun öldüğü belirtildi.

İşte barınağa giden hayvanseverlerden Simge Yorgancıoğlu'nun konuyla ilgili anlattıkları:

"YAVRU YETİŞKİN AYRIMI YAPMAMIŞLAR"
"Çerkezköy barınağı ziyaretim sonucu orada bulunan zor durumdaki köpeklerden 6 tane köpek toplayıp geldim, köpeklerden 4 tanesi kısırlaştırılmış ve sağlık durumları iyi değildi, veteriner kontrolünden sonra ortaya korkunç bir gerçek çıktı. Bu köpekler kısırlaştırma için kesilmiş, yumurtalık ve rahim olduğu gibi duruyor, sadece bir parça koparılmış içlerinden ve tekrar geri dikmişler. Hem de ne dikmek! Derinin katman katman dikilmesi gerekirmiş (bu olaydan sonra öğrendim) bunlar tek seferde yorgan diker gibi kapamışlar açtıkları kesiyi (bu nedenle bir köpeğim kangren tehlikesi atlattı, dikiş altında fistül oluşmuş oradan enfeksiyon arka bacağa yayılmış, hala tedavi görüyor) ve demekki anibiyotikte yapmamışlar, tüm köpeklerin ameliyat dikişleri enfekte olmuş ve patlamıştı, barınakta ölüsünü çıkardığımız köpekler hep kısırlaştırılmıştı. Ve bu kısırlaştırmaları yaparken yavru yetişkin ayrımı yapmamışlar, getirdiğim 3 aylık erkek yavru da kısırlaştırılmıştı.

"Yardım çağrısı üzerine, 5 Aralık Pazar günü sabahı topladığımız minderler, battaniyeler, mamalar, temizlik malzemeleri ile Çerkezköy barınağına bir arkadaşımla birlikte temizlik yapmaya ve oradaki köpekleri beslemeye gittik, barınağa vardığımızda saat 11 civarıydı, barınakta kimse yoktu, köpeklerin üzerine kitleyip gitmişlerdi, barınak görevlisine ulaşılarak gelmesi sağlandı."

"5 GÜN ÖNCE ÖLEN KÖPEĞİ KİMSE FARK ETMEMİŞ"
"Görevli gelene kadar tellerin arkasında bekledik, ilk gözümüze çarpan kapının girişinde yerde yatan, titreyen çok kötü durumda bir saf kan golden oldu, can çekişiyordu, daha sonra küçük boylu bir terier, kısırlaştırılmış dikişi açık ortada geziyor, büyük çoban köpekleri ile yavrulu anneler, 1- 2 aylık bir sürü yavru aynı yerde tutuluyordu. Siyah beyaz bir annenin memeleri süt dolu şiş, ortada gezinip duruyor acaba yavruları nerede derken barınak dışındaki çöplükte kasa içerisinde 3-4 günlük siyah beyaz yavruların ölüleri bulundu. Yerler dışkılardan leş gibiydi. Görevli gelip kapıyı açtığında içeri girdik, barınağın tüm bölümlerini kontrol ettik, ölüleri dışarı çıkartarak yerleri, mama ve su kaplarını yıkadık. Ölü köpeklerden birini bir kaldırdık ne koku, altı kurtlanmış, en az 4- 5 gündür orada olsa gerek, kimse öldüğünü fark etmemiş. Diğer köpeklere, bebeklere de saçtığı hastalık cabası...

"Barınaktan 6 köpek aldım, tedavi altındaki köpeklerimin 3 tanesine ait veteriner raporu kaşeli imzalı elimde mevcut, diğerleri henüz hazır değil, elime ulaşmadı ama bu 3 örnekte zaten durumu ortaya koymaya yetecek."

    Yorumlar

banner160
Arşiv