“Çağdaş Evliya Çelebi“ 26 gündür yürüyor

Samsun'dan yaya olarak yola çıkıp Gürcistan üzerinden Artvin'e gitmeyi planlayan 50 yaşındaki Gölpınar Yüksel, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kavrun Yaylası'na ulaştı.

30 Haziran 2014 Pazartesi 10:01
“Çağdaş Evliya Çelebi“ 26 gündür yürüyor
Samsun'dan yaya olarak yola çıkıp Gürcistan üzerinden Artvin'e gitmeyi planlayan 50 yaşındaki Gölpınar Yüksel, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kavrun Yaylası'na ulaştı.


Bir süre önce Samsun'dan yola çıkıp yaya olarak Gürcistan'a geçen Gölpınar Yüksel (50), komşu ülkenin Poti şehri üzerinden yeniden Türkiye'ye giriş yaptı. Ardından Kaçkarlar üzerinden Artvin'e ulaşmak için yoluna devam eden Yüksel, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kavrun Yaylası'na geldi.

Burada kısa süre konaklayacak olan Yüksel, yolculuğuna devam edeceğini belirterek, bundan sonra Kaçkarlar üzerinden Artvin'in Yusufeli ilçesine geçeceğini ifade etti. Kavrun Yaylası'na gelene kadar 26 gündür yürüdüğünü söyleyen Yüksel, şöyle devam etti: "Samsun'dan yola çıktıktan sonra Gürcistan'a geçip Çamlıhemşin'e ulaşmam 26 gün sürdü. Bu gezim toplamda 40 gün sürecek. Bugüne dek yolda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Başımdan geçen en ilginç olaylardan biri Anzer yaylasından İspir Yedigöller'e geçtikten sonra dönüş yolunda 27 yıllık arkadaşımın kayınvalidesi ve kayınpederi ile karşılaşmam oldu. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım. Konaklamanın olmadığı yerlerde çadırda yatıyorum."




Gölpınar Yüksel, yola birlikte çıktığı arkadaşlarının yolculuk sırasında kendisini terk etmesinden yakınarak, "Arkadaşlarım 3 günlük yolda bini terk etti. Sırtımdaki yükün ağırlığı 25-30 kg arasında. Yüksek rakımlarda bu kilo çok daha ağırlaşabiliyor. Yorgunluk arttıkça kilo artar. Buradan Kaçkarlar üzerinden Olgunlar bölgesine, oradan da Yusufeli'ne geçeceğim. Yusufeli'nden sonra tekrar yürüyerek Artvin'e gideceğim ve dünyanın en yüksek barajlarından Deriner'i göreceğim, daha sonra Samsun'a döneceğim" dedi. Dağları dolaşarak spor yaptığını dile getiren Yüksel, "Bu yaptığım sadece gezi değil, aynı zamanda spor yapıyorum. Trekking, beyinsel bir özgürlüktür" diye konuştu. KAYNAK:ÇAMLIHEMŞİN HABER

    Yorumlar

banner160
Arşiv