Ayşe nine 111. yaş gününü kutladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 1901 doğumlu Ayşe Uzkar, doğum gününü çocukları ve torunlarıyla kutladı.

14 Aralık 2012 Cuma 11:36
Ayşe nine 111. yaş gününü kutladı
 Atatürk Mahallesi'nde oturan, Yörük olduğu ve Aydın'da  bir  çadırda  dünyaya  geldiği belirtilen 9 çocuk, 46 torun ve 60 torun çocuğu sahibi Ayşe nine, çocuklarının yaptığı  sürprizle , 111 yaşında doğum günü pastasını kesti.

Nüfus cüzdanında 01 Temmuz doğumlu olarak görünen Uzkar, kesin doğum  tarihinin bilinmemesi nedeniyle  ailesinin  temsili olarak düzenlediği doğum gününde, pastasının üzerindeki mumları üfledi. Çocukları ve torunları daha doğum günü kutlamasında Ayşe ninenin elini öpüp, kendisine uzun ve sağlıklı  bir   yaşam  diledi.

Ayşe Uzkar'ın oğlu Mustafa Uzkar,  annesinin  sağlığının yerinde olduğunu ve ciddi  bir rahatsızlığının bulunmadığını, işlerini çoğunlukla kendisinin yaptığını söyledi.

Annesinin  uzun  yaşamasının  sırrını süt, yoğurt, bal, tereyağı tüketmesi ve  temiz  havaya bağlayan Uzkar, doğum gününü ve ayını tam olarak bilmedikleri için  annesine  temsili  bir  doğum günü düzenlediklerini belirterek, ''Allah onu başımızdan eksik etmesin'' diye  konuştu .

Atatürk'ü gördüğünü ve öldüğünü duyduğunu ancak  tarihini  tam hatırlamadığını dile getiren Ayşe nine, yaylalardaki göçebe  hayatını  anlattı.

Uzkar, çocukları ve torunlarının ısrarı üzerine doğum gününde kısa bir türkü de okuyunca alkışlandı.

    Yorumlar

banner160
Arşiv