Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü ve DOKADAK'ta Anma Törenlerine Sporcu Gönderdi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşüne Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü'de katıldı.

07 Ocak 2019 Pazartesi 18:50
Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü ve DOKADAK'ta Anma Törenlerine Sporcu Gönderdi.

DOKADAK Başkanı ve Belediye Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Dursun Demiroğlu ve beraberindeki kulüp üyeleri Sarıkamış ALLAHUEKBER DAĞINA Şehitlerimizi anma etkinliğine katıldı.

 

Ardeşen Belediye Spor Kulübü ve DOKADAK spor kulübü sporcuları - 21 derece de 3160 metreye tırmanıp sorun yaşamadan parkuru tamamladılar.

 

Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinliği tamamlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra birçok ilden ve yurt dışından genç yaşlı on binlerce kişi, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi.

 

Kalabalık daha sonra "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temasıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, harekat sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde toplandı.

 

Yapılan zirve yürüyüşüne Ardeşen Belediye Spor Kulübü ve DOKADAK spor kulübü sporcuları da katıldı.













 

    Yorumlar

banner160
Arşiv