Anuçin tahliye olmayacak !

5 cinayet sanığı Anuçin’in tahliyesi reddedildi...

27 Şubat 2012 Pazartesi 15:43
Anuçin tahliye olmayacak !
Yaptığı gasplar sonrasında 2 kez afla çıkan, 5 cinayet işleyen, 1 kadına tecavüz eden, 4 kişiyi de çıkınca öldüreceğini söyleyen Durmuş Anuçin’in tahliyesi “Adana formülü”ne takıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Adana’daki mahkemenin kararına benzer bir karara imza atarak Anuçin’in tahliyesini reddetti.

Terör örgütleri PKK, MLKP, Hizbullah militanlarının ardından çok sayıda cinayet işleyen sanıkların CMK’nın 102 ve 252’nci maddeleri gereği tahliyelerinin gündeme gelmesiyle birlikte, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden sonra İstanbul Özel Yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi de benzer bir karara imza attı.

HER SUÇA AYRI

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün, 5 cinayetten 7 yıldır tutuklu 2 sanık hakkında “Her suç için tutukluluk süresi ayrı hesaplanmalı” kararı vermişti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 yıldan fazla süredir tutuklu olan seri katil Durmuş Anuçin’in tahliye talebini reddederken, Anuçin’in 5 cinayet suçundan 2’si için henüz tutuklama işleminin başlatılmamasını gerekçe gösterdi. Seri katil Durmuş Anuçin için 2 cinayet ve yağma suçundan ise 2003 yılında ayrıca verilen tutuklamanın henüz işleme konulduğu savunuldu.

Yakalandığı tarihte hakkında 5 kez idam cezası istemiyle dava açılan Anuçin’in 3 cinayet, gasp ve tecavüz suçlarından 2002 yılından itibaren tutuklu olarak yargılandığı değerlendirildi.

Mahkeme heyeti, yargılama aşamasında Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bulunan 2 cinayet ve 1 yağma suçuyla ilgili dosyanın da kendi mahkemelerinde birleştirildiğini hatırlattı. Birleşen dava dosyasında Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 7 Nisan 2003 tarihli gıyabi tutuklama kararının bulunduğu ve bu kararın henüz vicahi işleme konulmadığı da savunuldu.

SUÇU YAZMAKLA BİTMİYOR

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Durmuş Anuçin’in, 13 Eylül 2002’de Şile yolunda Bünyamin Gazi Oral’ı, 15 Eylül 2002’de Maltepe’de ormanlık alanda Arif Arduç ve Esma Baş’ı, 10 Kasım 2002’de Maltepe’de Soner Kayabaş’ı, 21 Kasım 2002 tarihinde de Ümraniye Atakent Mahallesi’nde müteahhit Aydın Özbey’i silahla öldürdüğü belirtiliyor.

İddianamede, eylemlerinin bir kısmını para, bir kısmını da zevk için gerçekleştirdiği kaydedilen Anuçin’in, “5 kişiyi öldürmek’’ suçundan 5 kez müebbet ağır hapis, ayrıca “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’’, “4 kez gasp’’, “4 kez oto hırsızlığı yapmak’’, “3 kişiyi kaçırmak’’, “5 kez silahlı tehdit’’ ve “sahte ehliyet kullanmak’’ suçlarından 210 yıl hapsi istendi.
 

    Yorumlar

banner160
Arşiv