440 Hasta Hava Yoluyla Kurtarıldı

Trabzon'da bugüne kadar helikopter ambulansla 386, uçak ambulansla 54 hastanın nakli gerçekleştirildi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 15:34
440 Hasta Hava Yoluyla Kurtarıldı
Trabzon'da bugüne kadar helikopter ambulansla 386, uçak ambulansla 54 hastanın nakledildiği bildirildi.
Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, yaptığı açıklamada, helikopter ambulansın Eylül 2009'dan itibaren Hızırbey heliport alanında konuşlandırıldığını belirtti.

Helikopter ambulansın daha çok Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Bayburt, Erzincan gibi çevre illerden aldığı hastaları Trabzon'daki hastanelere getirdiğini ifade eden Süleyman, "Ayrıca ilimiz sınırlarında, kara yolu ulaşımının zor ve zaman aldığı yerlerdeki acil vakaların hastanelere ulaştırılmasında görev almaktadır. İlimizdeki hastanelerde yatan ancak tedavileri daha büyük merkezlerde yapılması uygun görülen ve kara yolu ile nakli sakıncalı hastalar, ambulans uçakla diğer merkezlere sevk edilmektedir" dedi.
 
Bugüne kadar helikopter ambulansla 386, ambulans uçakla 54 hastanın nakillerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Süleyman, bütün işlemlerin 112 komuta kontrol merkezi tarafından yapıldığını ve hastalardan ücret talep edilmediğini söyledi.

Süleyman, helikopter ambulansın gün ışığında ve meteorolojik şartlar uygun olduğunda hizmet verebildiğinin vatandaşlar tarafından bilinmesini istedi. 

    Yorumlar

banner160
Arşiv